RM 10 000 ONE-OFF ATAU RM 2000 SETIAP BULAN – JOM UNDI

Isu KWSP yang menjadi viral setelah mantan perdana menteri iaitu Datuk Seri Najib Bin Tun Razak telah memberi cadangan kepada kerajaan untuk memberi kebenaran kepada rakyat Malaysia mengeluarkan duit mereka yang mempunyai simpanan KWSP melalui akaun 1.
Cadangan ini timbul mungkin disebabkan rakyat malaysia yang mempunyai masalah kewangan selepas pandemik covid 19 melanda di Malaysia yang tercinta ini. Ramai yang mereka di luar sana di buang kerja, pendapatan perniagaan terjejas dan lain-lain lagi.
Rakyat Malaysia mengharapkan cadangan ini diterima dan diluluskan oleh kerajaan. Sedikit sebanyak duit dapat mengurangkan masalah kewangan yang di hadapi ketika ini yang disebabkan pandemik covid 19 yang melanda di Malaysia.
Jika anda di beri pilihan antara RM 10’000 secara One Off atau RM 2’000 setiap bulan selama 5 bulan.
Boleh Komen Di bawah.
Sekian,

90 thoughts on “RM 10 000 ONE-OFF ATAU RM 2000 SETIAP BULAN – JOM UNDI

 1. Beri dua pilihan untuk semua rakyat. Siapa nak keluar kan one off, keluar kan lah. Siapa nak keluar kan 2000 selama 5 bulan, terpulanglah. Sebab tu duit rakyat. Nnt kalau dah tua, masing2 bertanggungjawab lah ke atas diri sendiri lor. Pandai2 jaga diri

 2. Setuju ..

  Bagi kami yang berpendapagan rendah makan gaji kuli, amat terasa tekanan ekonomi. Dan saya setuju jika akaun 1 dikeluarkan mengikut jumlah sepertama yang disebut. Dan adalah hak rakyat bagi merealisasikan hidup lebih terjamin.

 3. Mana2 pun boleh,harap benar agar kelulusan dapat disegerakan bagi meringankan beban yang di galas,di tambah lagi kepada mereka yang kehilangan pekerjaan akibat musibah yang melanda. Insyallah.

 4. Mana2 pun boleh,harap benar agar kelulusan dapat disegerakan bagi meringankan beban yang di galas,di tambah lagi kepada mereka yang kehilangan pekerjaan akibat musibah yang melanda. Insyallah.

 5. RM10K One-Off Adalah Yg Paling Tepat!! Jika Pengeluaran Secara Bersasar, Mesti Dibenarkan Membuat Pengeluaran Simpanan Akaun 1:RM5K (Dua Bulan Atau Dua Kali Pengeluaran; RM5K Bulan November 2020 + RM5K Bulan Disember 2020= RM10K (Pengeluaran 2 Bln)…!!!!

 6. Kalau one-off takut ade yg lalai…mak2 org nii kompom bak beli emas..lbih baik..rakyat sdiri yg pilih…nak one-off atau 2k sebln…dirang slh gune..tuu x menghargai cadangan menteri.

 7. Mana2 yang penting smua org dapat adil dan saksama..dripada ada yg dapat ada yg xdapat kan.lain lh bagi yg bru buka akaun kwsp memang xckup 10k on off mahupun 2k sbulan.
  So saya pilih One Off 10k bagi yang dh lama bkrja dri dulu dan juga yg kehilangan kja dn pndapatan pada musim covid dn pada tahun 2020 ini.

 8. One Off! Ibarat wat tubik mgubati hok sakit tu skali gus, kalu hidup..mjur ado rezeki lg, kalu mati..hom biarla mati mugo skali tu jah nk blh ko acc 1 scara 'one off', dek mati xhidup smula doh utk mtk kali-ke2! Xmaroh cumo comment jh, huhuhu maaflh klu bnyi kasar.οΏ½οΏ½

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *