Jawatan Kosong | Kementerian Kesihatan MalaysiaBerikut adalah jawatan kosong yang ditawarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Maklumat kekosongan ini seperti yang diiklankan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Portal ini hanya menyiarkan jawatan kosong terkini untuk memberi maklumat dan memudahkan permohonan anda. Untuk memohon sila rujuk maklumat berikut :


Nama Majikan : Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Lokasi Kekosongan : Semenanjung
Tarikh Tutup Permohonan : 19 April 2020
Jawatan : Pembantu Khidmat Pelanggan Gred N19
Kekosongan :10 / Simpanan : 20
Gaji : RM 1,352.00 – RM 4,003.00

Syarat Dan Kelayakan :

  1. Warganegara Malaysia.
  2. Berumur 18 tahun ke atas.
  3. Mempunyai kelulusan sekurang-kurangnya : SPM / SKM / SVM
Deskripsi Tugas : 
  1. Bertanggungjawab dalam mengendalikan dengan cekap dan berkualiti semua panggilan telefon, melayani pelanggan/tetamu yang berurusan dengan jabatan secara tertib dan mesra. 
  2. Memberi penerangan mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh agensi, membantu pelanggan/tetamu yang berurusan sehingga isu berbangkit selesai.
  3. Merekodkan dan memantau aduan perkhidmatan sehingga selesai dan memaklumkan kepada pelanggan/tetamu dari semasa ke semasa perkembangan di atas aduan pelanggan/tetamu.
Cara Membuat  Permohonan : 

– Permohonan Jawatan Berikut boleh di buat secara Online Sahaja.
– Klik pautan https://putra12.spa.gov.my/spa8new/login.jsp untuk rujuk maklumat permohonan, syarat serta tarikh akhir permohonan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *