Bukan Niat Saya Nak Burukkan Suami. – Bicara SensasiBukan niat saya nak burukkan suami..

Suami saya seorang penagih dadah. Saya sendiri yang berusaha sendiri mencari makan. Kadang kala bersama anak sulung saya(15tahun) mengemas rumah orang. Anak hanya bekerja selepas balik sekolah atau semasa hari cuti.

Saya ada menerima bantuan daripada JKM sejak 2 tahun lepas tapi disebabkan suami selalu sangat mengambil duit saya, saya terpaksa menipu mengatakan bahawa bantuan JKM telah dihentikan. Jadi dengan duit bantuan JKM itu lah saya dapat berbelanja barang dapur, belanja sekolah dan membeli sedikit keperluan susu anak saya, pampers anak saya guna yang murah saja(RM5), pampers reject kilang..

Duit BPN pun saya dapat, tapi saya guna RM300 selebihnya suami yang ambil dan saya malas nak bertanya sebab saya dah tahu kemana duit itu digunakan..

Sekarang di rumah sy tiada elektrik sbb tuan asal rumah telah tutup akaun (tak nak bagi guna bil atas nama dia) dekat 2 bulan jugak saya mengunakan api rumah ipar dan mertua..Alhamdulillah ada hamba allah sudi bayarkan kos pemasangan, itu pun saya terpaksa mesej orang yang akan memasang meter agar tidak diberitahu bahawa duit sudah ada dengan nya..

Sekarang susah sikit bila PKP ni, tak ramai yang nk mengemas rumah seperti sebelum PKP.

Semalam ada hamba Allah sedekah RM50 pada saya… syukur sangat boleh beli lauk2 ..tapi hampa, suami ternampak dan mengambil rm20 untuk dia beli benda tu.

Biasanya saya akan telefon JKM tanya duit dah masuk ke belom..bila JKM kata dah masuk saya terus pergi kat kedai(ejen bank) saya keluarkan semua sy sorok dalam baju yang saya memang dah tak pakai..saya letak bawah sekali.

Duit selebihnya saya sorok dulu buat beli lauk esok dan hari mendatang. Saya kena beli lauk hari2 sebab rumah sya tak ada peti ais.

Ada sorg hamba Allah, Tuan Syed selalu bantu saya.

“Bila Tuan Syed dah bank in tapi jangan tuan bagitau duit yew ..tuan boleh bagitau dah siap..boleh tuan? terima kasih dan maaf myusahkan tuan sekali lagi, sebab takut dia amik handphone dan baca. Mohon Tuan Syed halal kan bantuan yg Tuan Syed bagi ..insyaAllah esok sy keluar pergi beli susu ank..”

Terima kasih sekali lagi dri saya dan anak-anak. 😭😭😭

Sumber : Fb -Syed Azmi-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *